Vil du ha hele meg?

Vil du ha hele meg?

Tone Dalhaug 2 comments

En tid har jeg følt at jeg bare er halve meg når jeg skriver her på bloggen. 

Ikke misforstå, det jeg formidler her opplever jeg som viktig, og det er kanskje det jeg kjenner som mitt hovedbudskap, å inspirere mennesker til å gripe livet fult og helt og våge å ta troen og drømmen på alvor. Men der er også en annen side ved meg, en samfunnsrøst, som vokser seg tydeligere og tydeligere frem, men som jeg ikke vet hvordan jeg skal bruke ennå.  

B45A0372 02

Tanken om å bruke bloggen på liv til ord også til dette har vært der en stund. Et par ganger har jeg også brukt den til det, både ved terroren mot satiremagasinet “Charlie Hedbo” og et innlegg jeg skrev med tittel: Kan våre drømmer leve sammen, om innvandringsbølgen som startet i sommer. Jeg er fremdeles litt usikker på om dette er rett fora.

Men så tenker jeg, handler ikke det å gripe livet, troen og drømmen om å være hele seg?

Jeg føler denne delen av meg er viktig for å være hele meg, samtidig så utfordrer den meg noe veldig. Det er nemlig så lett at noen er veldig uenige med meg, og i dette landskapet blåser vinden kraftigere. Er jeg klar for det, spør jeg meg selv. Skal jeg inspirere andre til å være hele seg, må jeg våge det selv.

Og er det så farlig om noen er uenige med meg? 

Hver gang jeg kjenner at det stormer i mediedebatten og i kommentarfeltene og sosiale medier går varmt, kjenner jeg en sorg. Med FB venner fra alle leire, både fra den venstreradikale, humanistiske siden, til langt mot høyre, og kristne i alle leire ser jeg hvordan det brenner noen ganger. Jeg synes det er godt å se hva som rører seg, godt av vi er ulike. Sorgen er likevel at det blir så kantete. Det slår meg at vi mennesker har så lett for å havne i grøftekantene i brennbare temaer. Når jeg ser meg selv i dette landskapet så tror jeg min rolle er mer å reflektere over ytterpunktene og samle det litt. Sette det i perspektiv om du vil. Når man i tillegg holder på med en master i global journalistikk så faller dette enda mer naturlig. Så kanskje jeg skal våge meg på et lite poeng i kategorien samfunn i dag. noen få linjer om den kraftige vinden rundt Sylvi Listhaug.

Jeg har oppriktig vondt av henne i disse dager. Hun får gjennomgå så til de grader. Og samtidig tenker jeg at det må hun tåle. Men hvor mye skal man tåle? På den ene siden er det de som synes hun er helt forferdelig og sverter de kristne fordi hun så åpent går ut med sin tro og fronter det med sitt kors i halsen. Man kan fra samme siden nærmest få en følelse av at damen er gal. På den andre siden er det de som hyller henne som en helt og nærmest forbanner de som taler mot henne. Det har også vært stilt spørsmål ved hennes korsbruk. Kan det være bevisst at hun bruker det nå, fordi man ikke kan se at hun brukte det så mye i sin tidligere ministerrolle.

Kan det være så enkelt som Listhaug selv sier at det har vært ekstra godt med den kraften tydelig synlig på halsen i denne tøffe tiden. Skal man så tvil om alt?

Det er altfor mange ubesvarte spørsmål og altfor mange ting som ikke er satt lys på til at man klart kan gå inn og oppklare. Selv vil jeg ikke ta på meg den rollen. Men noen spørsmål må jeg stille. Tror man virkelig at kristne er en homogen gruppe, som alle tenker likt, snakker likt og tror helt likt om alt? Takk og lov at vi ikke er det. Jeg synes det er herlig med en modig, kristen politiker, og det spiller ingen rolle om jeg er enig eller uenig med henne. Jeg heier på flere modige politikere. Jeg synes vi har for få av dem, uansett leire.

Så spørsmålet i overskiften snur jeg nå til deg. Er det flere der ute som kjenner at de har ubrukt potensiale? Er du klar for å være hele deg?

Hilsen Tone;-)

Del gjerne 😉Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

2 Comments

Annette V Gustavsen

februar 8, 2016 at 5:00 am

Takk for din oppriktighet 🙂 klem

    Tone

    februar 8, 2016 at 11:41 am

    Takk for din respons;-)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Virkeliggjør drømmer og kall.

Har du en drøm?

Hvordan ville det være for deg å kjenne den boblende gleden igjen, den du får når du tar på alvor den drømmen du bærer i ditt hjerte? Få mine 12 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall, helt GRATIS? Legg igjen navn og epost så skrives vi.