Om

Tone Dalhaug journalist, coach og eventyrer.

Så hyggelig at du tok turen innom. Jeg heter Tone og er journalist, coach, forfatter og eventyrer. For tiden holder jeg på med en internasjonal master i Global Journalistikk.

Med LIV TIL ORD ønsker jeg å inspirere mennesker til å våge mer. Tenk om vi alle våger å kjenne etter hva vi egentlig ønsker for livet vårt og familien vår. Tenk om vi våget å gripe livet er og leve det fullt og helt.

Jeg har selv lagt ut på min reise. En reise hvor jeg måtte våge å ta min egen drøm på alvor og skape det livet jeg kjente var godt for meg og min familie. Jeg forlot en trygg inntekt og fast jobb. Det har vært krevende, men mye mer levende.

Mine verktøy er historier og coaching. Virkelige historier om det å våge, fordi jeg tror livet selv har nok kraft til å berøre hjerter og lokke frem drømmer. Coaching, fordi det er et effektivt verktøy. Akkurat som fyrtårnet gir retning på havet kan coaching vise retning i livet når sikten er uklar og skjærene mange.

Untitled design-12I Sandefjord bor jeg med mann, fire barn/ungdommer og en hund. Vi har vært jorda halvveis rundt fire ganger for å bli foreldre til våre vakre skatter. De er fire gaver fra himmelen og de vitner om en Gud som ser deg og meg.

I et hvitt hus med hage, ikke så mange blomster, men med grønn plen, koser jeg meg i sommerhalvåret. I kroken min sitter jeg med puter og en kopp te, skriver og grubler ut nye ideer. Jeg elsker å inspirere, men er ingen spesialpedagog. Jeg går rett på og trigger deg til å våge. Jeg tenker at vi ikke har tid til å leve uten hensikt lenger, men målrettet. Det betyr ikke at jeg lever fort, tvert imot. Men jeg lever det som ligger i mitt hjerte.

Som barn drømte jeg om å leve som en eventyrer, reise rundt i verden og oppleve spennende ting. Det skjønner jo alle er en barnlig, umulig og lite levbar vei, eller ? Jeg ble jeg vel som de fleste, «fanget» i en tanke om å gjøre det som var lurt og fornuftig. Å følge en drøm var det få som snakket om. Det skulle ta mange år før jeg endelig tok steget om å gjøre det jeg virkelig hadde lyst til. Da jeg ble kristen fikk denne drømmen en ny dimensjon. Jeg fikk en sterk opplevelse av at vi alle er her for en hensikt, men lever de fleste av oss vår hensikt?

For noen virker det kanskje litt pompøst å snakke om livskall og hensikt. Men det jeg stadig ser gjennom coachingen er at det er dette mange lengter etter, å finne denne retningen, finne meningen med det hele og kjenne at de får bruke hele seg. For min del vil jeg si det så sterkt at det er først når jeg bega meg ut på denne reisen at jeg virkelig kjente meg fri. Nå kan jeg si at jeg lever det eventyret jeg drømte om som barn, men med et tydelig mål og en klar visjon med i kofferten.

«Å bruke våre gaver og talenter og leve livet med hensikt, er ikke det den beste gaven vi kan gi oss selv, vår familie og verden?» Tone.


FORMELL BAKGRUNN:

Faglig: Min faglige bakgrunn består av tre år med mediefag, to årsenheter i henholdsvis global forståelse og religionsvitenskap, og for tiden holder jeg på med en masteroppgave i global journalistikk. Jeg har også en to årig modulbasert coachutdanning.

Erfaring: Av arbeidserfaring har jeg flere år som frilansjournalist bak meg, seks år i NRK som fast ansatt, lærervikar, konsulent i aetat og kommunikasjonsansvarlig i Misjon Uten Grenser.

Bokutgivelser og priser: Jeg har gitt ut tre bøker, en barnebok på Lunde forlag som ble nominert til Emmausprisen i 2006 og to bøker på eget forlag. Den ene boken, TRO SERIØST, solgte to opplag på tilsammen ca. 2500 bøker.


 

Del gjerne 😉Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Har du en drøm?

Hvordan ville det være for deg å kjenne den boblende gleden igjen, den du får når du tar på alvor den drømmen du bærer i ditt hjerte? Få mine 12 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall, helt GRATIS? Legg igjen navn og epost så skrives vi.