Kveler du kreativiteten din?

Kveler du kreativiteten din?

Tone Dalhaug 2 comments

Har du kjent på at du så gjerne skulle kommet i gang med et nytt prosjekt, en ny bok, jobbet med den ideen du brenner for, startet det firmaet, skrevet det debattinnlegget…men du klarer ikke produsere noe?

Det kan selvsagt være mange forklaringer på dette, men jeg har kjent svært godt på en av de, de siste ukene, og den ville jeg dele med deg.

Det kan rett og slett hende at det er for mye annet som tar tankeplass i livet ditt. Det kveler nemlig kreativiteten. Selv er jeg i innspurten av å bli ferdig med en masteroppgave og før sommeren skal den leveres, enten det blir innen fristen 2. mai, eller like etter. Innen midten av juni skal den ut av hodet mitt. Det fikk jeg også råd om av andre med erfaring på dette. Det er enormt hvilken energi et slikt prosjekt konsumerer. Tankekraft, kreativitet, konsentrasjon, fokus og tid. For min del har jeg tatt et valg om å legge bort alt annet 2-3 måneder slik at jeg har størst sjanse for å nå fristen. Det koster på mange måter. Men jeg tenker at det er bedre og bli ferdig, mens for andre er det bedre å ta det over tid.

Det som ble svært tydelig her forleden var at jeg ikke klarte å skrive et blogginnlegg, jeg klarte ikke tenke på et kurs jeg gjerne skulle fått opp å gå. Jeg klarte ikke å produsere mer enn masterarbeidet fordi det tok så enormt mye plass. Ikke så overraskende egentlig, men det ble så påtakelig. Det er helt greit når man velger å ha det slik en stund, men det å ha hodet svært opptatt og fullt, kveler annen kreativitet. Det er rett og slett en begrensning for hvor mye vi kan holde på med og samtidig produsere noe fornuftig og nyskapende. Og jeg tenker da ikke på tidsfaktoren. Den er også viktig, men det kveler ikke nødvendigvis kreativiteten din og ha mye på agendaen, dersom det er noe du elsker og mestrer og balanserer opp mot livet generelt, men jeg tenker på hodet ditt. Hva tar plass oppi der?

Så min lille oppmuntring til deg, dersom du føler deg tappet for energi og mangler kreativitet, er å stille deg spørsmål om det rett og slett er noe som ta for mye tankekraft i livet ditt? Isåfall er det lurt å rydde opp, gjøre noen valg og prioritere.

I dag klarte jeg og skrive dette blogginnlegget fordi jeg brukte en erfaring som lå tett på livet mitt, og jeg hadde en pause et par dager fra masterarbeid.

Pauser er viktige, det gir rom for nyskaping i livet ditt. Vi må gi rom, vi må ikke ha for mye i hodet, heller ikke for mye på tidsplanen, dersom vi vil produsere noe kreativt. Ikke er det bra for helsa og familien heller. Så du, ta deg en pause og rydd unna ting som kveler kreativiteten din:-)

Tone:-)

Trenger du hjelp til å finne gode rammer for livet ditt, slik at du kan blomstre og levere det beste du har? Da kan kanskje 3 coachingsamtaler og pakken «Finn gullet i din historie» passe for deg.  Ta kontakt for en gratis og uforpliktende telefonsamtale så finner vi sammen ut om dette kan være noe for deg:-)

Del gjerne 😉Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

2 Comments

Tormod Nesá

mars 22, 2018 at 3:16 pm

Jeg er mandfolk fisker, bor på Færøjene men jobber på Norsk båt, blev kanskje tilfældigt?, eller var det Jesus ville vise meg noget, et bønnesvar kanskje?, Din side på nettet. Må sige at eg blev veldig opmuntret av det du skriver, Takk for det👍 Før eg skriver mere må jeg spørge😂 er der mandfolk som også læser dette?, oppdaget senere at dette er for kvinder bare, eller?🤔😂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få mine 10 bibelske prinsipp…

GRATIS inspirasjon !

Jeg hjelper deg å få klarhet i din hensikt, slik at du kan leve det livet du var ment for. Hver måned sender jeg deg en videoinspirasjon rett i din innboks. Send meg navn og epost nå, så får du også mine 10 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall:-)