Blogg

FRI tilgang

Tone Dalhaug No Comments

Hvordan hadde det vært om du hadde tilgang rett inn til en som kunne svare på alle livets store og små spørsmål, alt som har med din drøm, ditt kall og din familie å gjøre. Ja, alt som betyr noe for deg? 

STOPP ET ØYEBLIKK.

Jeg antar at du synes det ville være flott. Det synes jeg også og du tenker kanskje at jeg sikter til Jesus, eller Gud nå, og det er helt riktig. Men, stopp et øyeblikk. Om du er kristen så vet du dette og det gjør jeg også, likevel opplever vi kanskje at det ikke alltid erfares slik. Men, i går fikk jeg en sterk opplevelse når jeg leste i bibelen og den vil jeg dele med deg. 

FORHENGET REVNET.

Teksten var fra Jesu korsfestelse der det står at det kom jordskjelv og at forhenget inn til det aller helligste i tempelet revnet i det Jesus utåndet. Det var som om ordene; forhenget revnet sto ut og jeg så tvers gjennom tempelet og inn der Jesus satt ved tronen. Normalt sett satt ikke prestene der, de sto og gikk, men Jesus satt fordi det nå var fullbrakt en gang for alle. Offeret var gjort en siste gang. Ingen sperrer, ingen som sperret veien, ingen dører, ingen trapper, det var FRI TILGANG til Jesus. 

PRESS DEG PÅ.

Hva betyr dette, at vi kan gå rett inn? Slik har det jo vært i 2000 år tenker du kanskje, hvorfor så mas om det? Det var det som ble så sterkt når jeg leste. Jeg kjente i hele meg hva dette innebar. Jeg presset meg på min far i himmelen med ny frimodighet. Han har en åpen dør hvor jeg kan gå rett inn og lesse av meg ALT, men ikke bare det, alle løftene har sitt JA i ham. Så når du sitter der ved hans føtter kan du frimodig tro og kjenne at han elsker deg mer enn din jordiske far, han elsker barna dine (om du har) mer enn du klarer. Han vil gi deg alle gode gaver mer enn du noen gang vil klare å gi til noen du elsker. Han vil at ditt kall og din tjeneste skal virkeliggjøres mer enn deg.

HAN SOM GIR DRØMMER.

Vær bare enda mer frimodig når du trer inn i det aller helligste og forvent svar. Det som talte så sterkt var at vi ikke må miste håpet om at han har hørt og vil svare. Han kan ikke annet fordi det er fullbrakt, der er fri tilgang, han har lovt deg at han er  å finne der. Det er en stor glede og en herlig erfaring å se dette for en drømmer, for en gründer, for en tjener og for en familie. Jeg tror ikke tilgangen bare gjelder frelsen, men alt som angår ditt liv. Tro det, handle på det. Tre inn i det aller helligste og se at han bryr seg, også om dine drømmer. Tross alt, han er den som gir drømmer.


GRATIS hjelp for å ta dine drømmer og kall videre.

  1. Få mine 10 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.
  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

Drømmen som aldri ble…

Tone Dalhaug No Comments

Har du noen drømmer? spør jeg nysgjerrig. Vi er tre damer på vei til Svartisen og jeg får en tanke om å teste ut hypotesen min om at de aller fleste av oss har en drøm de ikke har virkeliggjort. 

Hun sitter foran i passasjersetet og jeg i baksetet. Ute skinner solen fra den klareste blå himmel du kan se for deg og i det fjerne skimtes en liten flik av den majestetiske Svartisen. Vi befinner oss midt i det mest nasjonalromantiske landskapet du kan tenke deg. Natur som har inspirert mang en kunstner og drømmer. Jeg føler meg litt usikker, for det er jo et direkte spørsmål. Jeg forklarer at dette er noe jeg jobber med som coach og i mine skriveprosjekter og den hyggelige damen med den syngende nordlandsdialekten tenker ikke lenge før hun svarer.

«Ja, det har æ. Æ hadde en drøm om å bli sanger for mange år sia,» forteller hun engasjert. Det gir mening når jeg hører hennes melodiøse og klare stemme. Jeg lurer naturligvis på hva som skjedde med drømmen hennes.

Tok hensyn.

«Liv» kan vi kalle henne. Hun hadde ønsket å studere sang som ung kvinne, men alle forventningene, både uskrevne og skrevne, veide tyngst den gangen for 25 år siden. Hun ble på gården for å hjelpe til. I Liv sin historie var Hensyn stikkordet. Det er ingen liten ting å vurdere hensyn som ung og noen ganger er det det riktige valget fremfor drømmen. Noen ganger kan drømmen være for en senere tid.

Selv har jeg kjent på drømmen om å leve av å formidle og inspirere lenge før jeg faktisk kunne gjøre det. Fokus på andre ting enn å skrive og bygge et gründerliv var viktigere, og det var både riktig og godt å vente. Men så kom det en tid hvor det var riktig å lytte til drømmen igjen og ta steg. For Liv ble det aldri slik, men ved dette tilbakeblikket så hun lett for seg at det hadde vært mulig å virkeliggjøre drømmen den gangen. Hadde hun kunnet velge om igjen, ja da var hun ikke i tvil.

«Jeg ville studert sang, tatt den sjansen, ja det ville æ.»

«Chase that dream».

Mens vi vandrer oppover til Svartisen langs isbreblått vann og glattskurte berg tenker jeg på hvor mange mennesker som har ofret drømmen av ulike grunner.  Jeg tror Gud skapte oss med talenter til å bruke for å ære ham, for å vise et glimt av himmelen til mennesker rundt oss.  Nå er tiden vår til å ta et valg om vi skal følge det vi bærer på, justere kursen eller fullføre en påbegynt drøm. Det kan være et stort kall, en drøm som skal leves ut på fulltid, slik jeg kjenner det. Men det kan også være et prosjekt, et arbeid, en utdanning, en relasjon, eller en bok som skal skrives.

I går kveld så jeg filmen I can only imagine sammen med mannen og to av ungdommene. Filmen om den sanne historien bak sangen som ble en verdenssuksess. Her ser vi et talent trykkes ned av en brutal far, som selv fikk sine drømmer knust. Ved Guds nåde forvandles og som ender med å oppmuntre sønnen til å jage den drømmen han bærer på. En sterk og rørende historie som oppmuntret til å «Chase that dream».

Ta et valg.

Ønsker du om 10-20 år og tenke, så dumt jeg ikke gjorde det? I dag er dagen du kan velge å ikke måtte se tilbake med slike angrende tanker. Gjør det som er nødvendig for å avklare, ta valg og komme videre. Kople deg på noen som er med deg på veien. Det kan være et nettverk, en coach, noen som skjønner og som kan støtte på ulike måter. Vær modig og lytt til hva Gud vil i ditt liv i denne tid. Ikke skyv valget fremover. La det ikke bare passere, men vurder det på en ordentlig måte, ta et valg.

Blir du oppmuntret så del gjerne videre. Vil du legge igjen en kommentar, så er det supert om du gjør det på fb. Tone😊


GRATIS hjelp for å ta dine drømmer og kall videre.

  1. Få mine 10 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.
  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

Du må ta alt, ikke bare det vakre.

Tone Dalhaug No Comments

Spisse, skarpe fjelltopper skaper en dramatisk kontrast mot den mørke kvelds himmelen. Sola sine varme farger blander seg med skylag og skaper de vakreste solnedganger. Irrgrønt gress mot kritthvit sand og strender som lett konkurrerer med de beste i sydligere strøk.

Turen til Nord Norge var akkurat slik jeg så det for meg og håpte på. Svartisen i varmt sensommervær med knallblå himmel og irrgrønn skog var nettopp så nasjonalromantisk du kan se på de peneste postkort fra Norge. Ja, du har alt du kan ønske deg av natur her i nord og jeg nøt hvert øyeblikk.

Noe mer.

På bussturen tilbake til Bodø var det rikelig med natur og tid til refleksjon over alt det vakre øynene mine fanget inn. Og det var da det slo meg, at denne reisen minnet mye om det å følge en drøm, et kall, eller ta fatt på en gründer reise. Det er alt det du drømte om, men det er også noe mer som det er viktig å være forberedt på. 

Sammen med alt det vakre og majestetiske her i nord følger det også med noe annet. Kaldere og kortere somre, lengre vintre, mer regn og uforutsigbart vær. De lange sommernettene har en bakside, lange mørke vinternetter. Selv hadde jeg flest regnværsdager med sur vind og kjølig høstvær den uken jeg var i nord, men det gjorde ingenting, jeg var forberedt på det. Dessuten hadde jeg flere ting på agendaen enn turer i finvær.

Du må ta alt!

På bussturen tenkte jeg at skal man bo her må man ta alt, til og med som gjest en kort tid må man være forberedt på det meste hva gjelder vær. Jeg tenkte på min egen reise i å følge en drøm og min gründer reise. Det er nettopp de vakre øyeblikkene, de store oppturene, de gode tilbakemeldingene, den enorme friheten, som gjør det så innmari godt. Men så er det noen skikkelig uværsdager og tunge skyer, som mørklegger hele drømmen. Men akkurat som i naturen, så er det kanskje nettopp disse dagene, disse kreftene, som over tid skaper det vakre. 

Så kjære deg som leser dette. Du må ta alt skal du følge det ditt hjerte brenner for. Men ikke vær redd, for det er nettopp dette spennet som vil skape det du drømmer om.

Blir du oppmuntret så del gjerne videre. Vil du legge igjen en kommentar, så er det supert om du gjør det på fb 😊


GRATIS hjelp for å ta dine drømmer og kall videre.

  1. Få mine 10 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.
  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

Er det plass til flere roser i vasen?

Tone Dalhaug No Comments

Har du følt på det å ha for mange prosjekt gående samtidig, eller å ha et prosjekt som du brenner sterkt for, men som tapper deg for krefter og sliter deg ut?

En natt for noen dager siden hadde jeg en drøm som jeg opplevde talte rett inn i en situasjon jeg har stått i lenge når det gjelder det å følge den drømmen Gud har lagt i mitt hjerte. Det vil si jeg har kjent at hele drømmen eller visjonen jeg har bært på har vært uklar en tid og jeg har mistet helt inspirasjon og kraft i det jeg gjør. Det har vært slik at jeg enkelt kunne ofret alt fordi jeg har vært så sliten. Men så kom denne drømmen og den opplyste meg, og kanskje kan den hjelpe deg om du står i en lignende situasjon.

I drømmen holdt jeg på å ordne en bukett med roser i en vase, det vil si, buketten stod fint i vasen den, men jeg prøvde å få oppi enda en rose. Men det var rett og slett ikke plass til den, vasen var helt full. Jeg ga meg ikke, presset og presset, løftet litt på de andre og prøvde igjen. Til slutt merket jeg at stilken ble tynnere og tynnere og saften rant ut av den. Jeg fikk rosen oppi vasen til slutt, men det var fordi stilken var blitt helt flat. Jeg hadde rett og slett presset så mye på den ene rosen at all kraft og saft forsvant ut og det som stod igjen var en flat stilk som knakk som et strå.

Jeg kan fremdeles kjenne følelsen og sorgen over å se rosen som hang over kanten av vasen uten liv i seg. Jeg visste umiddelbart at drømmen gjaldt kallet mitt, men grunnet mer for å forstå dybdene og jeg ba Gud vise meg. Lenge har jeg kjent på en frustrasjon over hvorfor det har vært så tungt å forvalte det jeg opplever Gud har gitt meg. Han har jo bedt meg om det. Jeg skjønte etterhvert hva det var som sugde all kraften ut av meg og jeg måtte gjøre noe med det. 

Jeg tror at jeg har prøvd å få plass til mer enn det som skulle i den vasen, og dermed har energien forsvunnet ut av både meg og produktet ettersom jeg har jobbet og jobbet for å få det til. Ikke nok med det, resten av buketten har fått lite stell fordi alt fokuset mitt har går til den ene rosen. De andre rosene kunne rett og slett visnet om jeg ikke hadde sett dette.

Det vanskelige i denne drømmen og i virkeligheten er at den rosen som det ikke er plass til er jo like vakker som de andre, og jeg synes den fortjener en plass i buketten. Det er vondt å innse at man kanskje må legge bort et viktig produkt, eller en tjeneste, rett og slett ofre det for resten. Men ingen tjener på at kraften forsvinner ut av produktet eller av deg og at resten av kallet ditt, eller de rundt deg, lider under ditt strev fordi du kjemper for noe som kanskje ikke Gud har bedt deg om.

Det blir spennende å se om den ene rosen skal få blomstre i en egen vase, eller om den egentlig aldri skulle vært plukket. Tiden vil vise, men uansett, det er godt å rydde opp og registrere at vasen er full. Slik tror jeg denne drømmen hjalp meg å stoppe i tide. Jeg tror jeg jeg var i ferd med å glemme det egentlige oppdraget oppi all energien jeg brukte på den ene rosen. Nå kjennes det lettere og jeg er spent på veien videre. Det er på tide å stelle buketten i vasen.

Kanskje du har lignende erfaringer? Skriv gjerne til meg om du får noen tanker rundt dette budskapet. Jeg blir også superglad om du deler innlegget på sosiale medier eller i epost til noen som trenger det.

Blir du oppmuntret så del gjerne videre😊


GRATIS hjelp for å ta dine drømmer og kall videre.

  1. Få mine 10 bibelske prinsipp for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.  Du trenger bare å legge igjen navn og epost i linken her.  Ved å gjøre det får du også GRATIS inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall, rett i din innboks hver uke.
  2. Bærer du på en drøm? Ta gjerne kontakt for en GRATIS samtale om hvordan coaching kan ta deg videre.

Hvilke briller ser du med?

Tone Dalhaug No Comments

Jeg har alltid synest de som har briller har vært litt heldige, av den ene grunn at de ofte ser litt smarte ut, eller bærer brillene sine som et smykke som matcher garderoben deres.

Mannen min har påpekt flere ganger at det ikke er noen fordel med briller, tvert i mot. Briller er noe som er i veien, noe som dugger i fuktig vær, noe som ikke er enkelt å arbeide med og som er vanskelig å trene med. Først da jeg fikk briller selv forstod jeg hva han mente. Briller kan gjøre noe godt, men også begrense. Vanlige briller gjør at noe blir bedre å se og andre ting vanskeligere å se. Solbriller beskytter mot solen, men gjør alt mørkere. Sykkelbrillene mine hindrer insekter å fly inn i øyet, men gjør alt kaldere. Hadde det ikke vært for at jeg visste at jeg hadde briller på så ville jeg kanskje trodd at verden var slik.

I masteroppgaven min skrev jeg om hvilke “Worldviews” som finnes blant norske journalister i “mainstream media”. Hvilke tros, eller livssyn har norske journalister. Hvilke verdier har de og tror de at dette påvirker deres arbeid på noen måte, og eventuelt hvordan? Dette temaet finner jeg svært interessant og jeg må vel bare innse at vi alle ser med briller på. Vår oppvekst, vår bakgrunn, vår kultur, våre erfaringer, alt preger oss og gir oss noen briller som vi ser verden med. Det interessante er at en del av forskningen sier at vi også leter, eller ser etter det vi allerede tror. Slik vil vi gjerne få bekreftet det vi allerede mente og trodde. Vi er ikke gode på å møte verden med et åpent blikk, vi er faktisk ganske forutinntatte. I følge Walter Lippmann, som var en amerikansk forfatter, journalist og politisk kommentator, definerer, eller bestemmer vi oss ofte før vi ser den andre, ikke motsatt.

Hvordan kan dette anvendes i det å følge drømmer og kall, i det å våge og gripe livet og leve vår hensikt? Jeg har møtt mennesker som bare ser muligheter og andre som bare ser begrensninger. En tror noe er umulig, en annen tror akkurat det samme er mulig. Bagasjen vi har med oss kan kanskje ses på som et sett briller. Tenk om du og jeg kunne byttet briller for en stund, hvordan ville våre verdener se ut da? Jeg vil utfordre meg selv og deg på å ta av våre forutinntatte briller og prøve å se noe nytt. Prøv det særlig på områder der du ser begrensninger og umuligheter? Lytt til andres historier, som kan inspirere deg til å komme videre der du står fast. Hva vi velger å lytte til, kan vi velge selv. Hvilke historier og «sannheter » vil du la prege deg?

Dersom noen kler av oss brillene våre kan det føles ubehagelig. Vi ser ikke slik vi så, alt virker lysere, eller mørkere, det kan skifte farge og det kan jammen også virke uklart, alt ettersom hva slags briller vi var vant med. Kanskje vil du gjøre litt opprør, nekte for at det du ser er sant, men litt etter litt ser vi at det er så mange måter å se på, og alt handler om hvem vi er, hva vi har lært, hva vi tror på. Betyr det at der ikke er noe som er sant? Som kristen mener jeg at det er noe som er sant, noe som står fast og er absolutt, men det relativistiske ståstedet skaper nysgjerrighet, slik sett har det en funksjon, tenker jeg.

Er du klar for å teste ut noen andre briller? Er du klar for å utfordre ditt eget perspektiv? Hva er poenget, tenker du?  Vel, i denne sammenhengen tenker jeg poenget er å bli fri fra “sannheter” ( sannhet i den forstand at vi tror på de), som ikke bringer oss inn i, eller videre i den plan og hensikt Gud har for oss. For så lenge vi ikke er der, lever vi begrensede og ufrie liv. Det mener jeg er en sannhet;-)


Coaching kan være et godt verktøy til å se ting på nye måter. Står du fast, er i veikryss og ønsker å komme videre, ta kontakt så forteller jeg deg litt om hva coaching kan gjøre, gratis og uforpliktende med en halvtimes prat på telefon. Bare send en epost fra kontaktsiden, eller sms på 92 85 34 03 så finner jeg en ledig, gratis halvtime for deg. På websiden under produkter ser du mer om coaching, og nederst på forsiden her finner du andres erfaringer med coaching.

Kveler du kreativiteten din?

Tone Dalhaug 2 comments

Har du kjent på at du så gjerne skulle kommet i gang med et nytt prosjekt, en ny bok, jobbet med den ideen du brenner for, startet det firmaet, skrevet det debattinnlegget…men du klarer ikke produsere noe?

Det kan selvsagt være mange forklaringer på dette, men jeg har kjent svært godt på en av de, de siste ukene, og den ville jeg dele med deg.

Det kan rett og slett hende at det er for mye annet som tar tankeplass i livet ditt. Det kveler nemlig kreativiteten. Selv er jeg i innspurten av å bli ferdig med en masteroppgave og før sommeren skal den leveres, enten det blir innen fristen 2. mai, eller like etter. Innen midten av juni skal den ut av hodet mitt. Det fikk jeg også råd om av andre med erfaring på dette. Det er enormt hvilken energi et slikt prosjekt konsumerer. Tankekraft, kreativitet, konsentrasjon, fokus og tid. For min del har jeg tatt et valg om å legge bort alt annet 2-3 måneder slik at jeg har størst sjanse for å nå fristen. Det koster på mange måter. Men jeg tenker at det er bedre og bli ferdig, mens for andre er det bedre å ta det over tid.

Det som ble svært tydelig her forleden var at jeg ikke klarte å skrive et blogginnlegg, jeg klarte ikke tenke på et kurs jeg gjerne skulle fått opp å gå. Jeg klarte ikke å produsere mer enn masterarbeidet fordi det tok så enormt mye plass. Ikke så overraskende egentlig, men det ble så påtakelig. Det er helt greit når man velger å ha det slik en stund, men det å ha hodet svært opptatt og fullt, kveler annen kreativitet. Det er rett og slett en begrensning for hvor mye vi kan holde på med og samtidig produsere noe fornuftig og nyskapende. Og jeg tenker da ikke på tidsfaktoren. Den er også viktig, men det kveler ikke nødvendigvis kreativiteten din og ha mye på agendaen, dersom det er noe du elsker og mestrer og balanserer opp mot livet generelt, men jeg tenker på hodet ditt. Hva tar plass oppi der?

Så min lille oppmuntring til deg, dersom du føler deg tappet for energi og mangler kreativitet, er å stille deg spørsmål om det rett og slett er noe som ta for mye tankekraft i livet ditt? Isåfall er det lurt å rydde opp, gjøre noen valg og prioritere.

I dag klarte jeg og skrive dette blogginnlegget fordi jeg brukte en erfaring som lå tett på livet mitt, og jeg hadde en pause et par dager fra masterarbeid.

Pauser er viktige, det gir rom for nyskaping i livet ditt. Vi må gi rom, vi må ikke ha for mye i hodet, heller ikke for mye på tidsplanen, dersom vi vil produsere noe kreativt. Ikke er det bra for helsa og familien heller. Så du, ta deg en pause og rydd unna ting som kveler kreativiteten din:-)

Tone:-)

Trenger du hjelp til å finne gode rammer for livet ditt, slik at du kan blomstre og levere det beste du har? Da kan kanskje 3 coachingsamtaler og pakken «Finn gullet i din historie» passe for deg.  Ta kontakt for en gratis og uforpliktende telefonsamtale så finner vi sammen ut om dette kan være noe for deg:-)

Få mine 10 bibelske prinsipp…

Få GRATIS inspirasjon og nyheter !

HIMMELSK inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall. Rett i din innboks hver uke. Du får også mine 10 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.