Avengasjer deg og utrett mer!

Avengasjer deg og utrett mer!

Tone Dalhaug 15 comments
21.01.15 - Brenner du for mye?

For mange år siden bodde og jobbet jeg på kibbutz i Israel sammen med min mann. Der traff jeg en finsk dame som drev et målrettet arbeid og reiste rundt i mange land i verden. Hun hadde kun en liten koffert med alle sine eiendeler. Når hun dro fra et sted ga hun bort alt hun ikke fikk plass til i kofferten. Det var en målrettet og bevisst dame, som visste akkurat hva som var hennes hensikt, og hva hun trengte i kofferten. Men slik hadde det ikke alltid vært.

Idea concept on black backgroundDenne hjertegode damen hadde selvsagt mange hjertesaker. Men hun hadde lært seg å skille mellom hjertesaker og kall. Mange år tidligere ble hun utbrent, etter å ha jobbet med rusmisbrukere over lang tid ved siden av andre gode tjenester. Hun forsto ikke hvorfor hun ble så sliten når hun gjorde noe hun likte. Denne damen er kristen og hun spurte Gud om råd. Hun opplevde at han sa til henne: Jeg har ikke kalt deg til rusmisbrukerne. Du gjør mer enn jeg har bedt deg om. 

I dag driver damen en stort og målrettet arbeid i et helt annet felt. Så vidt jeg vet har hun aldri siden vært utbrent. Hun kan godt gi penger til rusarbeidet, og hun besøker gjerne en venn som har slitt med rus når hun er hjemme i Finland, men hun legger ikke hele seg i alt hun synes er viktig.

Brenner du for mye?

Hvor ofte svarer du ja fordi det jo er en god sak? Hvor ofte våger du å si nei, når du egentlig vil si nei? Hvor bevisst er du på å jobbe målrettet i en retning? Hvor mange gode saker sprer du energien din på? Hvor mye tid bruker du på ting du egentlig ikke vil bruke så mye tid på?

Hvor mye mer kunne du utrettet på det som er hovedhensikten din, dersom du avengasjerte deg litt mer?

«Visste du at de mest sukssesrike forretningsmenneskene i verden er de beste på å si nei? Det er fordi de vet nøyaktig hva de skal si ja til.»

Til og med Jesus gjorde kun det han var på jorda for å gjøre. Han var svært målrettet og sa nei når det var utenfor hans oppdrag. Han sa: Jeg gjør kun det Far sier jeg skal gjøre, og taler kun det Far sier jeg skal tale. 

Hva skal du si ja til? Når du vet det, er det enklere å si nei. Når du våger å avengasjere deg, vil også tjenesten din lyse sterkere og utrette mer.

Trenger du hjelp til å finne din hensikt/ditt kall, eller hjelp til å si nei? Coaching er et flott verktøy som kan hjelpe deg videre. TA kontakt for en gratis og uforpliktende samtale, så finner vi sammen ut om jeg kan hjelpe deg videre. Kontaktsiden har kontaktinfo.

Del gjerne 😉Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

15 Comments

Solveig Lohne Ørum

januar 21, 2015 at 10:40 pm

Kjære Tone <3
Dette er så avgjørende for å komme videre. Kjenner jeg er på vei i riktig retning. Jeg har sett at det er en link mellom mitt engasjement og kall. Nå er et spennende tider. Snakkes snart. Sol'klem

Anonym

januar 21, 2015 at 11:36 pm

takk for det du deler, jeg har en lang vei å gå.

  liv til ord

  januar 22, 2015 at 12:18 am

  Takk for din kommentar. Det er Iallefall mulig å gjøre noe med det:) coaching er et godt verktøy i så måte. Hilser deg med noen vers i Bibelen, filipperne 3 vers 13 -14.
  «Mine søsken, jeg tror ikke om meg selv at jeg har grepet det, men en ting gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak, og strekker meg etter det som er foran, og jager fram mot målet….)

   Hege Dalhaug

   januar 31, 2015 at 2:03 pm

   Å det bibelverset er så sant, La oss jage fram mot målet!!
   Klem Hege

   Anonym

   januar 31, 2015 at 6:34 pm

   🙂 ja Hege!

Anonym

januar 22, 2015 at 12:49 am

Ja.dette er såå viktig både i forhold til seg selv så en ikke sliter seg ut og i forhold til det en gjør. Det ble klart for meg en tid da jeg delte meg opp både her og der men fant ut at jeg faktisk ikke klarte å gi meg helt til hverken det ene eller det andre og gikk med konstant dårlig samvittighet og ble mer og mer sliten. Hvorfor det? Jo 20% her 10% der osv da er det jo umulig å satse 100% på noe som helst. Jesus er 100% engasjert i meg og det har forandret mitt liv! Jeg ønsker først og fremst å lytte til Ham og satse helt på det Han sier jeg skal satse på. Han er en kvaltetsperson og ønsker at barna Hans skal imitere Han. Hjelp meg Gud………..

  liv til ord

  januar 22, 2015 at 12:21 pm

  Hei kjære deg. Jeg trodde jeg hadde svart, men det ser ut som det ikke ble publisert. Takk for din respons. Ja det er sååå mange grunner til at dette er viktig. Skrev filipperne 3 vers 13 – 14 som svar i et innlegg lenger opp til oppmuntring. Så bra at du vil! Mange vil jo ikke;) Jeg jobber praktisk og målrettet med min visjon og drøm. Små steg hver dag. Coaching er et fantastisk verktøy for å komme videre i prosesser, også for å klare å si mer nei…. Les mer her om du ønsker:) Ha en fin dag. http://livtilord.com/coaching/

Marianne

januar 22, 2015 at 5:22 pm

Så utrolig viktig tema du har satt lyset på her!!! Veldig bra skrevet, og det blir noe man tar med seg videre.

  liv til ord

  januar 22, 2015 at 10:59 pm

  Hei Marianne. Så hyggelig med tilbakemelding . Ja det virker som dette var viktig. Takk for respons og lykke til med dine visjoner og drømmer:)

Solveig Øynes

januar 25, 2015 at 9:40 pm

Tankevekkende det du skriver. Mitt høyeste ønske er å leve målrettet, å ha lite i bagasjen. Jeg er jo bare gjest her på jorden, mitt hjem er i himmelen. Men likevel er det lett å bli fanget i alle «burder» og gode gjerninger. Mange ting gjør jeg fordi – hvis ikke jeg gjør dem, hvem skal da gjøre det??
I dag fikk jeg oppleve at Gud er fornøyd med meg, han så det lille barnet i meg som trengte en berøring. Han tok meg i fanget og jeg kjente varmen fra Jesus: Han har vært tilstede i livet mitt hele tida og hatt kontroll. Jeg trenger ikke være «flink pike» han er fornøyd selv om jeg sier nei.
Av hele mitt hjerte ønsker jeg å leve målrettet – høre hans stemme som leder – og hjelper meg å si nei, eller ja – viser meg vei.
Dette er en rask respons på ditt innlegg – ser fram til flere 🙂

  liv til ord

  januar 26, 2015 at 12:43 am

  Hei, kjære deg. Takk for din herlige respons. Veldig oppmuntrende. Dette var visst et budskap som berørte mange. Kanskje jeg skal skrive en liten ebok om dette med å leve målrettet i sin hensikt.

liv til ord

januar 29, 2015 at 10:41 pm

Ja, det er det jeg ser at dette med hensikt og målrettethet… virkelig er i tiden nå.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få mine 10 bibelske prinsipp…

Få GRATIS inspirasjon og nyheter !

HIMMELSK inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall. Rett i din innboks hver uke. Du får også mine 10 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.