Å velge fra øverste hylle.

Å velge fra øverste hylle.

Tone Dalhaug No Comment
Hva er øverste hylle?

Jeg hørte en fagperson som uttalte om en ung klient «Ja vedkommende kommer jo ikke til å kunne velge fra øverste hylle.» Jeg forsto at fagpersonen mente en høyere akademisk utdanning, et yrke som krever mange år på skolebenken, og mengder av teori. Det kunne virke som om det å ikke kunne velge fra toppen, sett fra en menneskelig forståelse av hva den toppen var, var nestbest.

Å velge fra øverste hylleI dag ville jeg komme med en oppmuntring til alle dere som kjenner begrensninger i eget liv, eller ser at dine barn, eller andre som står deg nær har det vanskelig. Til deg som føler at du ikke når opp til den standarden som samfunnet krever. For det kreves mye i dag, både av unge og voksne. Passer du ikke inn i rammen av en eller annen grunn så er det lett å føle seg nedgradert, satt til sides, ubrukelig. På tross av at vi har et fantastisk hjelpesystem og sosiale goder mange andre land bare kan drømme om, så blir kontrasten mellom de som lykkes etter det som til enhver tid er samfunnets  standard og krav, og de som ikke gjør det større og større. Det kan skape ensomhetsfølelse, depresjon, en opplevelse av mislykkethet og at man må ta til takke med å velge fra en av de nederste hyllene.

«Men hva er nå egentlig øverste hylle? Er det virkelig å bli lege, psykolog, advokat, pilot, eller å inneha en master?»

Fra mitt ståsted og fra mitt perspektiv er det å kunne velge fra øverste hylle å kunne velge det som gir deg glede, det som får frem det beste i deg, det som tenner gnisten i øynene og får tårene til å sprette. Og som kristen vil jeg si: Det som er kallet ditt, din livsoppgave. Det er å velge fra øverste hylle det! Fra dette perspektivet stiller vi alle likt, for alle har en hensikt og jeg tror også alle har en drøm lagt ned i sitt hjerte, men noen trenger hjelp til å finne den.

«Våger du å ta dette sporet, med eller uten årevis på skolebenken, vil du kjenne mer glede enn grader og titler noen gang vil gi.»

Det fantastiske med et slikt ståsted i livet er vissheten om at Han som gir deg drømmer, han skapte deg og vet alt om deg. Han vil derfor sette deg i stand. Med eller uten de rette fagene, de rette karakterene. Med eller uten en diagnose, med eller uten en dramatisk fortid. Han vil gjøre det, det kan du være sikker på.

Trenger du hjelp til å finne din vei ? Ønsker du å vite mer om coaching? Gratis og uforpliktende? Send en mail via kontaktsiden. Sammen finner vi ut om jeg kan hjelpe deg videre i dine prosesser. Blir du inspirert eller oppmuntret, del gjerne videre innlegget og anbefal fb siden min. Det hjelper meg til å nå lenger ut og inspirere flere:) Vil du ha inspirasjon og tips rett i innboksen, skriv din epost inn i feltet øverst til høyre. Hilsen Tone

Del gjerne 😉Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Få mine 10 bibelske prinsipp…

Få GRATIS inspirasjon og nyheter !

HIMMELSK inspirasjon som bygger tro og gir liv til drømmer og kall. Rett i din innboks hver uke. Du får også mine 10 bibelske prinsipper for å virkeliggjøre gudgitte drømmer og kall.